Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedna vlaštovka jaro nedělá. Já když jdu kolem místního romského gheta a vidím tam naskládané nákupní vozíky z Kauflandu, tak mě berou mory. Oni si vozí nákupy až před dům a pak jsou líní je vracet, protože zpátky to je trochu do kopce. Tak si berou neustále další a další a štosují je do řady, až si pro ně nakonec musí přijít blbí "gádžové z Kaufu" a odvézt je zpět na místo. Kulturně obohacující je taky zážitek, když přijdou čtyři Romové do veřejné samoobslužné jídelny, nacpou se a po jídle se zvednou a nechají stůl zaplněný použitým nádobím. Přitom moc dobře vědí, kam se má použité nádobí odnášet, ale proč by to dělali, ať si to uklidí gádžové. Nesmírně "vstřícná" je taky jejich oblíbená kratochvíle, kdy se dvě ženské s kočárky a kupou harantů zastaví na nejužším místě chodníku, klábosí tam, a je jim úplně "někde", že je musí blbí gádžové obcházet přes cyklostezku. Když jste s takovými skutečnostmi pravidelně konfrontováni, pak vás "dojáček" o boření předsudků akorát tak naštve. :-/

2 0
možnosti
Foto

Jsem rada, ze jsou na světě pořád optimisté, kteři na všem vidí jen to "dobré" :-):-):-)

0 0
možnosti

J82i85r78i 24D82v12o89r68a56k

19. 7. 2017 16:15

Nedavno byl v CT porad o cikanech a predsudcich. No, nakonec jim jaksi uniklo, ze mladi, asi 19-ti leti rodici se velmi tesi na 3-ti prirustek a vetsi davky... Asi zapomeli vystrihnout. To neni predsudek, ale realita8-o

1 0
možnosti

To je smutný příběh. Žena Romského původu vstupuje do naší "společnosti" tak, že obětuje dítě na oltáři modernity. Uvědomuje si tady někdo, co za čin je "umělé přerušení těhotenství"? Fyzicky je to roztrhání lidské bytosti vývěvou. Právně vražda počatého nenarozeného dítěte, které bylo obětováno z "dobrých" úmyslů. Kde je lidskost, jak může svoboda jednoho odsoudit k smrti nevinného? Kde je civilizace, kde jsou hodnoty?

0 3
možnosti

Výjimka potvrzující pravidlo, jak se říká;-)

Samozřejmě, že jsou Romové, kteří se snaží a nechtějí žít jen na sociálních dávkách a chtějí něčeho dosáhnout. Takoví by se měli určitě podporovat.

Ale buďme upřímní. Takových je pořád ještě drtivá menšina.

Musejí začít u sebe. Jako tady v tom případě. Ale tohle sebeuvědomění bude té většině trvat ještě hooodně dlouho.

3 0
možnosti

Autorko, drtivá většina romů je opravdu těch špatných.

2 1
možnosti

Nevím zda drtivá, ale většina zcela jistě.

0 0
možnosti

hezký článek. Bohužel, nežli tato zkušenost, je daleko pravděpodobnější, že vám nějaký romský kluk zboří ciferník.:-/

2 1
možnosti

Moc pěkně jste to napsala. Doufám, že to té paní vyjde. Jednoduché rozhodnutí to tedy určitě nebylo.

3 0
možnosti

Svůj život chápu tak, že vrcholnou hodnotou je dítě. Pak se objjeví pojmy uživit a vychovat. Uživit je, problém není, koupí se více chlebů ... Vychovat je , těžší. Jedním z předpokladů je pak nenucený příklad funkční rodiny a jejich vzdělání. Tak jsem to odpozoroval doma - snažím se dcerám předat. Pokud na to přišla i ta cikánská máma - Je to skvělé ! Dovětek - (Pojem cikán užívám, není hanlivý. Jde o jejich vlastní sjezd, kde se rozhodli přejmenovat - většinová společnost to přijala, osobně nechápu proč) ... :-)

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti

Karma. Zapšklých starých Salajků si nevšímejte. Někdo holt to stáří neunáší.

1 1
možnosti

Kopřivo,jsem starý,ale ne hloupý,neomalený,jako Vy.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS